Nieuws

19 september 2017:

Hier vind je de Uitnodiging voor het symposium Dementie op jonge leeftijd in Noord Nederland. Waarom moeilijk doen als het samen kan? 

Datum: 21 november van 13.00-17.00 uur.

Dit symposium wordt georganiseerd door de dementienetwerken van Friesland, Groningen en Drenthe en is bedoeld voor werkers in de zorg voor zowel thuiswonende als opgenomen jonge mensen met dementie. tevens is het de start van de Leergemeenschap die we gezamenlijk willen gaan vormen.

Er kunnen maximaal 80 personen per provincie deelnemen.

De inschrijving is mogelijk tot 16 oktober, via I.Wielinga@Lentis.nl

Na 16 oktober krijg je bericht of je geplaatst bent.

5 september 2017:

De Nederlandse Zorgautoriteit start samen met Alzheimer Nederland een meldactie over de wachttijden voor casemanagement dementie. In verschillende regio's moeten mensen te lang wachten op deze vorm van zorg. In opdracht van staatssecretaris Van Rijn wil de zorgautoriteit in beeld krijgen waar de wachttijden te lang zijn zodat direct gewerkt kan worden aan een oplossing. Daarom vraagt de NZa mensen die meer dan zes weken moeten wachten zich te melden.  De meldactie duurt drie maanden.

Wilt u een melding doen?

dat kan mbv een digitaal meldingsformulier of telefonisch: 088 – 770 8 770 (lokaal tarief)

https://www.nza.nl/organisatie/Contact/Meldpunt/

 20 juli 2017:

Op 21 september, Wereld Alzheimer Dag, organiseert de afdeling Drenthe van Alzheimer Nederland, in samenwerking met het Drents Museum een Alzheimer Grand Café. Tijdens het Grand Café worden rondleidingen Onvergetelijk gehouden en is er een muzikaal theater Ranja met een Rietje.

De toegang is gratis (met uitzondering van de consumpties).

Locatie: de Statenzaal, Drents Museum, Assen

Tijdstip: 13.30 - 16.30 uur.

Reserveren is noodzakelijk via 

E reserveringen@drentsmuseum.nl of 

T 0592 377 709

8 mei 2017:

Verschil wijkverpleegkunde en casemanagement dementie

Op vraag van Robbert Huijsman, projectleider Actieplan Casemanagement dementie, zijn interviews gehouden met casemanagers dementie, met de bedoeling het verschil van casemanagement dementie en wijkverpleegkunde zo scherp mogelijk te verwoorden.